Etapes/Els inicis 1915-1936

Etapes/Els inicis 1915-1936

El primer dibuix que tenim data del 1928. Es tracta d’una aquarel·la, en una postal que representa un pastor. Era una felicitació per a una tieta seva.

En aquests anys, assisteix a l’escola de Laura Cuadreny i Dalmau, on practica un dibuix clàssic basat en la còpia de làmines. També amb el seu germà Pau practiquen el dibuix del natural, el bodegó o en sortides per la rodalia de la ciutat.

Quan l’any 1930 va a Barcelona i assisteix a classes a l’Institut del Teatre i a la Llotja, el seu estil canvia substancialment. Adquireix una tècnica molt més depurada. D’aquesta etapa tenim els dibuixos fets a la plaça de Catalunya, als carrers i al port de Barcelona.

També trobem el dibuix per a les portades de tres programes, la carrossa per a les caramelles de la Federació de Joves Cristians de Catalunya i un cartell. Pel que fa a les portades, hi podem veure la influència de les gràfiques de l’època republicana, masses compactes i colors forts. La carrossa és un joc efectista de formes geomètriques. El cartell, amb influències clares de les gràfiques dels anys trenta, el va fer per anunciar els autobusos que organitzava des d’Igualada la Hispano Igualadina per anar a la platja, a Sitges.