Copons / Capella del Santíssim

Capella del Santíssim / Copons

Any del projecte: 20 de gener de 1959

Any de la inauguració: Desconegut

Lloc: Església parroquial de Copons (plaça de l’Església, Copons)

Història:

La capella de Santíssim de Copons és una peça arquitectònica adossada a l’església parroquial a la qual s’accedeix pel tercer altar lateral a la dreta. De la seva realització en tenim dues dates: la que hi ha en el projecte, el 20 de gener de 1959, i el 23 de novembre de 1960 que trobem en una carta del rector de Copons fent referència a la realització del projecte.

Pels documents que es conserven, sembla que inicialment la decoració havia de ser més historiada. Pel resultat final està clar que el projecte inicial es va abandonar per un nou projecte d’estil molt més estilitzat.

Descripció:

La capella és d’una sola nau i acaba en un absis amb l’altar principal.

La decoració principal es troba a l’absis. Està decorat amb quatre franges amb el dibuix estilitzat d’una espiga blanca amb el fons vermellós. A la part superior de l’absis hi ha un crismó amb les lletres alfa i omega. En aquest cas, el fons és blanc, mentre que la decoració és vermellosa.

L’altar és de pedra i el basament és una piràmide truncada invertida. En el frontal hi trobem una àncora en forma de crismó. L’ara té una decoració d’unes aigües daurades.

La nau, avui repintada en grisos, combinava dos colors, el verd i el carbassa. El carbassa en dues tonalitats. La volta està decorada amb franges taronges que ressegueixen l’estructura de l’edifici.

A més d’aquesta decoració, també va dissenyar, com en altres projectes, la làmpada de sobre l’altar, els aplics de paret i els vitralls.