Biografia/les primeres activitats socials i culturals

Biografia/Les primeres activitats socials i culturals

Des de ben jove, ja va tenir una forta implicació social i cultural a la ciutat. L’agost de 1931 va prendre part en una tanda d’exercicis al seminari de Barcelona: hi van participar 125 joves de tot Catalunya, entre els quals els igualadins Joan Castellà i Valls, Marcel Castells i Camins, Manuel Vich i Ravetllat, Josep Camps i Llacuna mateix. Allò va ser el germen del qual naixeria, uns quants mesos més tard i darrere el lideratge de Francesc Llansana i Torrents, el grup igualadí de la Federació de Joves Cristians de Catalunya. Un cop constituït, Llacuna seria membre, entre d’altres, de la secció de Gimnàs i Esports, constituïda el 21 de febrer de 1932 i integrada inicialment, a més d’ell mateix, per Pere Pelfort i Pons, Nicolau Casaus de la Fuente i Jené i Francesc Lladó.

També va ser fundador de l’associació Les Arts del Dibuix (1934), juntament amb Amadeu Riba i Segarra, Isidre Miserachs, Francesc Gabarró i Joan Galtés.  Va participar en l’exposició que aquesta associació va fer per la Festa Major de l’any 1935 amb deu obres, paisatges d’Igualada, Vilanova del Camí i la Tossa de Montbui.

A Barcelona, va estudiar perspectiva i escenografia a l’Institut del Teatre, sota el mestratge del professor Josep Mestres i Cabanes, amb qui va arribar a tenir una bona amistat. També va assistir a classes a la Llotja. Va inscriure’s a l’associació Amics de l’Art Vell amb el número de soci 527.