Copons / Altar de Sant Josep

 Altar de Sant Josep / Copons

Any del projecte: Possiblement anterior a l’any 1954

Any de la inauguració: Desconegut

Lloc: Església parroquial de Copons (plaça de l’església, Copons)

Història: A l’arxiu de Miquel Llacuna no es conserva cap projecte ni documentació que faci referència a aquest altar, tret d’unes fotografies fetes un cop ja estava acabat. Si el situem dins les obres de Llacuna anteriors al 1954 és per l’estil que utilitza, tant amb la sanefa de fons, com amb l’estil figuratiu i la utilització dels àngels.

Descripció: L’altar de Sant Josep és el segon de l’esquerra, mirant l’altar major. La decoració està centrada en la imatge de Sant Josep sobre una peanya. El sant està emmarcat en una forma de fornícula amb un fons damasquinat de flors verdes i amb una creu estilitzada al centre. Aquesta decoració s’eixampla en forma de sòcol a la part baixa.

Rodejant la fornícula hi ha una fresc amb una cort d’àngels de llargues ales que volen davant uns núvols de formes ondulades. Mirant l’altar, al cantó dret i a la part baixa del fresc, trobem unes imatges del poble de Copons. Al mateix lloc, al cantó esquerre, hi ha la representació de la façana de la basílica de sant Pere de Roma.

Davant aquest conjunt pictòric hi ha un altar de pedra. L’ara recolza sobre un conjunt  de base, pilastra i capitell, en forma de creu.

(veure:  http://www.miquelllacuna.com/?page_id=831 )