Igualada/Altar de Sant Antoni de Pàdua de l’església dels Caputxins

 Altar Sant Antoni de Pàdua de l’església del Caputxins Igualada

 Any del 1r. projecte: 1 de maig de 1948

Any del 2n. projecte:  1957 (circa)

Any de la inauguració: 1957

Lloc: Convent del Caputxins d’Igualada (c/ Caputxins, 64-66)

Història: El primer projecte data de l’1 de maig de 1948. Fa un plantejament de l’obra  totalment historiada, amb la representació de diverses escenes de la vida del sant i simbolismes que hi fan referència.  Aquest projecte no es va realitzar.

L’any 1957, hi ha un segon projecte. Aquest fuig de l’estètica realista que tenia el primer i ja segueix les pautes estilistes que Miquel Llacuna va utilitzar a partir del principis dels anys cinquanta.

Segons podem saber per una nota a la Hoja Franciscana, la primera vegada que es va utilitzar l’altar va ser el dia de l’onomàstica del sant, el 13 de juny de 1957. La benedicció de l’altar es va fer el dia 26 del mateix mes.

Descripció: Miquel Llacuna va optar per una decoració sòbria, jugant com en altres casos amb els colors carbassa i verd.

També en aquest cas, el verd es troba a les parets com a color de fons, amb un estampat de creus gregues daurades. El carbassa és el color de fons del sostre, on hi ha també una decoració de sanefes curvilínies daurades.

La làmpada, tot i que no se’n conserva el projecte, segueix la línia de les que dissenya Miquel Llacuna. L’altar és obra de l’arquitecte Lluís M. Albín i Solé.

(veure: http://www.miquelllacuna.com/?page_id=1029 )